Nieuw kaaspakhuis biedt minder arbeidsplaatsen

20 januari 2015

Bij FrieslandCampina in Gerkesklooster verdwijnen per 1 november 2015 in totaal negen van de 135 arbeidsplaatsen. Dit is een gevolg van de ingebruikname van het nieuwe kaaspakhuis dat verregaand wordt geautomatiseerd. Hierdoor is er ook minder behoefte aan tijdelijke krachten. Alle medewerkers zijn op 20 januari 2015 geïnformeerd. Het Sociaal Plan van FrieslandCampina is van toepassing.

 

Het nieuwe kaaspakhuis vervangt het oude pakhuis dat op 29 juli 2014 samen met een deel van het pekellokaal is afgebrand. Het nieuwe complex wordt gebouwd naar de laatste inzichten en is daarmee veel flexibeler en efficiënter waardoor FrieslandCampina beter kan inspelen op de vraag vanuit de markt. Doordat veel processen zijn geautomatiseerd, zal het werk dat wordt gedaan door de medewerkers inhoudelijk sterk veranderen. Het is de verwachting dat het gebouw in november 2015 gereed zal zijn.

Plant manager Derrien Jansen: “Het is wrang dat we van een aantal collega’s afscheid moeten nemen, zeker na wat we de laatste tijd met elkaar hebben doorgemaakt. Daarom zullen wij ons uiterste best doen om de gevolgen voor de betrokken medewerkers zo veel mogelijk te beperken.”

De betrokken medewerkers vallen onder het Sociaal Plan van FrieslandCampina. Concreet betekent dit dat medewerkers kunnen rekenen op ondersteuning bij het zoeken naar een andere functie binnen of buiten FrieslandCampina.