Koningin Máxima neemt DSGC-rapport in ontvangst

2 december 2014

FrieslandCampina is een trots lid van de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC). Vandaag, 2 december 2014, presenteerde de duurzame bedrijvencoalitie een nieuw rapport over duurzame innovatie: ‘Sustainable innovation. Game-changing solutions to the world’s grand challenges’.

Hare Majesteit Koningin Máxima was bij de presentatie en nam de publicatie in ontvangst. Onder meer Hans de Boer (voorzitter, VNO-NCW), Ton Büchner (CEO, AkzoNobel) en Feike Sijbesma (CEO, DSM) spraken bij het evenement. Ruim 150 besluitvormers uit verschillende sectoren waren aanwezig bij het evenement, dat werd georganiseerd door EY (voorheen Ernst & Young) in Amsterdam. Namens FrieslandCampina was Frank van Ooijen, directeur duurzaamheid en communicatie, aanwezig.

Klimaattop in 2015
Wereldwijd zijn de ogen momenteel gericht op de Verenigde Naties: in 2015 is de klimaattop en worden de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen vastgesteld. Door duurzaam te innoveren hebben bedrijven nu een unieke kans en verantwoordelijkheid om tot actie over te gaan. De nieuwe DSGC-publicatie deelt zestien case studies die laten zien hoe duurzame innovatie in de praktijk kan werken.

Continuïteit en duurzaamheid
FrieslandCampina komt in twee case studies in de publicatie naar voren. Een case-studie gaat over het gebruik van houtolie (pyrolyse-olie) in plaats van aardgas in het productieproces van de productielocatie in Borculo. De andere case-studie gaat over het ‘Dairy Village Programme’ in Indonesië, waar FrieslandCampina kleine boeren ondersteunt door middel van een samenwerkingsovereenkomst met de Indonesische overheid om de lokale productie van verse melk te verhogen.
‘Als zuivelbedrijf waaraan bijna 20.000 leden-melkveehouders zijn verbonden, is het belangrijk om te werken aan de lange termijn. We willen de continuïteit van onze activiteiten garanderen en onze manier van zakendoen steeds afstemmen op toekomstige uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Daarom investeren we in duurzame energie’, zegt Cees ’t Hart, CEO van FrieslandCampina.

Hare Majesteit Koningin Máxima neemt de publicatie in ontvangst

DSGC
De coalitie brengt de acht Nederlandse multinationals Unilever, DSM, AkzoNobel, FrieslandCampina, Philips, Shell, KLM en Heineken samen. Hun gezamenlijke overtuiging is dat financiële en economische groei direct verband houdt met sociaal en maatschappelijk rendement. Duurzaamheid is een aanjager geworden voor innovatie, concurrentiekracht en groei, naast het creeëren van winst voor milieu en maatschappij. De DSGC ontwikkelt, deelt en stimuleert kennis over duurzame bedrijfsmodellen in binnen- en buitenland. FrieslandCampina’s MVO-beleid is gebaseerd op een visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen én op langdurige waardecreatie voor alle belanghebbenden. Het DSGC-initiatief sluit goed aan op de eigen duurzaamheidsstrategie van FrieslandCampina. Het initiatief, dat wordt voorgezeten door voormalig premier Jan Peter Balkenende (Partner, EY), wordt gefaciliteerd door EY en gesteund door werkgeversorganisatie VNO-NCW.