FrieslandCampina gooit hoge ogen op het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours

10 oktober 2014

Op 9 oktober zijn tijdens een feestelijke uitreiking van het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC) de prijzen voor de beste kaaskenners van Nederland uitgereikt. Dit jaar geen ‘Gouden Kaasboor’ voor FrieslandCampina medewerkers maar wel twee gouden en zilveren medailles.

Tessa van Ruremonde, winnares Gouden Kaasboor 2013 en werkzaam als Process Developer van het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen, eindigde samen met Jo Penders, Manager Production Technology Support in Wageningen, met een gelijk puntenaantal; zij wonnen de gouden medaille in de categorie Industrie. Het zilver in deze categorie was voor Roel van der Vaart, Process Developer in Wageningen. Alex Schep, Manager Packaging in Leerdam, kreeg in de categorie Industrie een eervolle vermelding. In de categorie Handel won Jaap Huisman, Market Unit Manager bij Zijerveld in Bodegraven, het zilver.

Hollandse Kaaskeuring
De wedstrijd om de lekkerste kaas, Holland Kaaskeuring, is een nieuwe activiteit van het NNKC en is gericht op de kaas zelf. In de categorie Goudse en Edammer kaas gerijpt won FrieslandCampina maar liefst twee medailles: goud voor Holland Master Extra Belegen en brons voor Holland Master Oud. Beide kazen worden van Nederlandse koeienmelk op Nederlandse bodem gemaakt en zijn momenteel alleen bestemd voor export.

Grote vakwedstrijd
Het NNKC is één van de grootste Nederlandse vakwedstrijden in Nederland. De deelnemers moeten tien kaasboorsels beoordelen op soort, leeftijd, geur, smaak en kwaliteit. Dit jaar namen 435 kaaskenners deel aan het jaarlijks terugkerende kaaskeurconcours.