FrieslandCampina Belgium wil productie van Sleidinge naar Aalter verplaatsen

1 oktober 2014

FrieslandCampina Belgium heeft de intentie om de productie van Sleidinge grotendeels over te brengen naar haar locatie in Aalter en haar locatie in Sleidinge in 2015 te sluiten. Dit heeft de directie van FrieslandCampina vandaag aan de ondernemingsraad en haar medewerkers bekend gemaakt. Dit zou gevolgen hebben voor de 134 vaste medewerkers.

De intentie van FrieslandCampina om de productie van haar productiefaciliteit in Sleidinge over te brengen naar Aalter en de locatie in Sleidinge te sluiten is een gevolg van de afgenomen vraag naar zuiveldranken door de ongunstige marktomstandigheden in Europa. Daarnaast voldoen de technologie en verpakkingen van de producten geproduceerd in Sleidinge niet langer aan de wensen van de huidige consument. Hierdoor kampt de productielocatie in Sleidinge de laatste jaren met een structurele onderbezetting van de capaciteit en is het niet langer economisch verantwoord de productie in Sleidinge voort te zetten.

Katrien Bousson, country manager FrieslandCampina Belgium: “Ik besef uiteraard dat deze mededeling hard zal aankomen bij onze medewerkers en hun gezinnen. We gaan voor een constructieve dialoog met onze sociale partners. We verwachten dat er zeker een 20-tal medewerkers mee zou kunnen naar onze locatie in Aalter.”

In het streven naar een slagvaardigere organisatie heeft FrieslandCampina de laatste jaren al diverse veranderingen in de Europese organisatie doorgevoerd. Deze veranderingen dragen bij aan kostenverlagingen en maken het mogelijk om te blijven investeren in innovatie, nieuwe technologieën en ondersteuning van de merkposities.

Ingang productielocatie Sleidinge