FrieslandCampina neemt zuivelbedrijf in Ivoorkust over

1 september 2014

Koninklijke FrieslandCampina en Olam International Limited hebben overeenstemming bereikt over de overname van de zuiveltak van Olam en de zuivelproductiefabriek van deze onderneming in Ivoorkust. De overname betekent een uitbreiding van de activiteiten van FrieslandCampina in dit West-Afrikaanse land, waar het al actief is met het merk Bonnet Rouge. De productportefeuille omvat gezoete gecondenseerde melk en geëvaporeerde melk.

De zuivelfabriek staat in Abidjan, het belangrijkste economische centrum van Ivoorkust. Hier wordt verse lokale melk en melkpoeder verwerkt tot gezoete, gecondenseerde melk en geëvaporeerde melk, die in Ivoorkust verkocht worden onder de merknaam ‘Pearl’. De fabriek heeft ongeveer 80 werknemers in dienst.

Cees ‘t Hart, CEO van Koninklijke FrieslandCampina N.V.: “Wij zijn verheugd met deze overname in Ivoorkust. Hiermee kunnen we onze positie in West-Afrika verder uitbouwen.”

Proces

Beide partijen verwachten de transactie de komende maanden af te kunnen ronden. De zuivelactiviteiten en de fabriek gaan deel uitmaken van het bedrijfsonderdeel FrieslandCampina Europe, Middle East & Africa.