FrieslandCampina doet mee met The Green Quest

27 augustus 2014

FrieslandCampina is de nieuwe kandidaat van The Green Quest, een zoektocht naar oplossingen voor bedrijven om groener en winstgevender te ondernemen. Met het bedrijf DMV in Veghel zet FrieslandCampina in op het verder realiseren van haar ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen.

FrieslandCampina wil op een klimaatneutrale manier groeien en richt zich daarom op energie-efficiency, CO2-reductie en gebruik van duurzame energie. De productielocatie van FrieslandCampina DMV in Veghel heeft twee concrete duurzaamheidsdoelstellingen voor het jaar 2020:

  1. Zo wil het bedrijf het gebruik van energie, water en afvalwater per kilo product met zeker 25 procent verminderd hebben ten opzichte van het jaar 2010.
  2. Ook wil FrieslandCampina Veghel dat in 2020 een aandeel van 10 procent van de omzet komt uit duurzame proposities om klanten te helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren.

 

Brainstorm Bubble 30 augustus
Samen met The Green Quest gaat FrieslandCampina op zoek naar milieuvriendelijke en kostenbesparende maatregelen voor de organisatie. Op zaterdag 30 augustus wordt hiertoe het startschot gegeven op de DMV-locatie in Veghel. Een Green Team van duurzaamheidsexperts neemt dan, samen met een directieteam van FrieslandCampina, plaats in een grote transparante Brainstorm Bubble. In de bubble wordt gezamenlijk nagedacht over groene oplossingen in de bedrijfsvoering; daarbij zullen de medewerkers een belangrijke rol vervullen. Op donderdag 25 september zal het Green Team op de DMV-locatie in Veghel zijn ideeën en een plan van aanpak presenteren.

Crowd sourcing
The Green Quest gelooft in de kracht van ‘crowd sourcing’. Bedrijven en individuen worden opgeroepen FrieslandCampina te helpen bij het realiseren van groene doelstellingen. Dat kan door suggesties te twitteren met #thegreenquest of ideeën te mailen naar thegreenquest@fd.nl. De eigenaar van het beste idee krijgt een eervolle vermelding op de site en krijgt de gelegenheid het idee aan het Green Team te presenteren.

The Green Quest
The Green Quest is een initiatief van Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio in samenwerking met SITA, Cofely en GDF Suez Energie Nederland en gelooft in de kracht van “crowd sourcing”. Marga Hoek, directeur van ondernemersplatform De Groene Zaak (www.degroenezaak.com), is boegbeeld van de missie 2014.

Klik op de afbeelding voor een grote versie.

Het Green Team van duurzaamheidsexperts bestaat uit Urgenda-directeur Marjan Minnesma, duurzaam ondernemer Maurits Groen, Nudge-directeur Jan van Betten, duurzaamheidsexpert Anne Walraven, energiedeskundige Marieke van der Werf en hoofdredacteur duurzaambedrijfsleven.nl Mark Beumer.

Meer informatie over The Green Quest is te vinden op www.thegreenquest.nl