Ben & Jerry’s breidt Caring Dairy Programma uit naar FrieslandCampina

19 augustus 2014

FrieslandCampina en ijsproducent Ben & Jerry’s zijn in gesprek over het leveren van meer zuivelproducten aan de ijsproducent en aan de deelname van leden-melkveehouders van FrieslandCampina aan het Caring Dairy Programma van Ben & Jerry’s. Al het Ben & Jerry’s ijs in Europa wordt geproduceerd in Hellendoorn. FrieslandCampina levert al yoghurt voor Ben & Jerry’s Greek Style Frozen Yoghurt.

De koe en duurzaamheid spelen in de merkwaarden van Ben & Jerry’s ijs een grote rol. Ben & Jerry’s heeft hiervoor het Caring Dairy Programma ontwikkeld. Zo’n 36 melkveehouders van FrieslandCampina hebben zich aangemeld om hieraan deel te gaan nemen. Het Caring Dairy Programma streeft een continue verbetering na van duurzame melkveehouderij op een manier waarbij de koeien en het milieu optimaal worden behandeld en gerespecteerd en waarbij ook het welzijn en het toekomstperspectief van melkveehouders een rol speelt.