Brand bij FrieslandCampina Cheese Gerkesklooster

29 juli 2014

Dinsdagochtend omstreeks 7.45 uur is een brand uitgebroken in het kaaspakhuis van de kaasproductielocatie in Gerkesklooster. De brand is op dit moment (14:35 uur) nog niet onder controle. Het gehele productieproces is uit veiligheidsoverwegingen stilgelegd. Alle medewerkers zijn in veiligheid gebracht. De brandweer is met meerdere brandweerploegen ter plaatse om het vuur te doven.

De melk bestemd voor de productielocatie Gerkesklooster, wordt nu naar andere FrieslandCampina locaties gestuurd. Dit kan zorgen voor enige vertraging bij het ophalen van de melk bij de leden-melkveehouders.

Een aantal wegen rondom de productielocatie is afgezet in verband met de brand. Het scheepvaartverkeer in het Prinses Margriet kanaal voor schepen met gevaarlijke stoffen is stilgelegd vanwege mogelijke vonkvorming als gevolg van de brand. 

Foto: (c) Omrop Fryslân, Ronnie Porte

 Video: (c) NieuwsuitKollumNL