Benoemingen Koninklijke FrieslandCampina

9 juli 2014

Per 1 januari 2015 verandert de samenstelling van de executive board van Koninklijke FrieslandCampina N.V.  Kees Gielen, momenteel chief financial officer, is benoemd tot chief operating officer business development. Hein Schumacher volgt per 1 januari 2015 Kees Gielen op als chief financial officer. Bas van den Berg, momenteel managing director van de werkmaatschappij Branded Netherlands/Belgium, is benoemd tot executive director van de business group Cheese, Butter & Milkpowder.

Kees Gielen
Kees Gielen wordt in de nieuwe functie van chief operating officer business development in de executive board verantwoordelijk voor uitbouw van de activiteiten in met name Azië en Afrika. De afdeling Mergers & Acquisitions gaat aan hem rapporteren. Kees Gielen is chief financial officer van FrieslandCampina sinds de fusie tussen Friesland Foods en Campina in 2009.

Hein Schumacher
Hein Schumacher treedt op 1 september 2014 in dienst bij FrieslandCampina en wordt per 1 januari 2015 benoemd in de executive board in de functie van chief financial officer. Schumacher heeft elf jaar gewerkt bij HJ Heinz. In zijn laatste functie was hij Executive Vice-President & Zone President Heinz Asia Pacific en lid van de executive board van HJ Heinz. Daarvoor bekleedde hij verschillende senior management posities zowel financieel als commercieel in Nederland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en China. Voor zijn periode bij Heinz werkte hij bij Ahold en Unilever.

Bas van den Berg
Bas van den Berg is per 1 januari 2015 benoemd tot executive director van de business group Cheese, Butter & Milkpowder. Bas van den Berg is momenteel managing director van de werkmaatschappij Branded Netherlands/Belgium. Daarvoor was hij onder meer managing director van de werkmaatschappij Dutch Lady Malaysia. Bas van den Berg volgt Piet Hilarides op, die zoals eerder dit jaar bekend gemaakt per 1 januari 2015 is benoemd tot chief operating officer van de business group Consumer Products Asia. Berndt Kodden, momenteel global category director kindervoeding, volgt per 1 januari 2015 Bas van den Berg op als managing director van de werkmaatschappij Branded Netherlands/Belgium.

Huidige samenstelling executive board Koninklijke FrieslandCampina N.V.

  • Cees ’t Hart chief executive officer
  • Kees Gielen chief financial officer
  • Piet Hilarides chief operating officer business group Cheese, Butter & Milkpowder
  • Roelof Joosten chief operating officer business group Ingredients
  • Freek Rijna chief operating officer business group Consumer Products Asia
  • Gregory Sklikas chief operating officer business group Consumer Products Europe