FrieslandCampina DMV Veghel verplaatst distributiecentrum

20 juni 2014

FrieslandCampina DMV Veghel verplaatst de opslag en distributie van het terrein aan de NCB-laan in Veghel naar bedrijventerrein Doornhoek. Daar is een nieuw distributiecentrum in aanbouw. Het nieuwe distributiecentrum is 10.000 vierkante meter groot en kan 13.500 blokpallets opslaan, tot 13 meter hoogte.

Ook de huidige opslag in Deurne verhuist straks naar dit nieuwe distributiecentrum. Deze verplaatsing levert een aanzienlijke besparing op van het aantal transportkilometers en vermindert de CO2 –uitstoot.

De capaciteit van de productielocatie is uitgebreid met een melkontvangst en een ontromingsinstallatie voor boerderijmelk. Deze uitbreiding levert tien tot twintig arbeidsplaatsen op. Die worden onder andere opgevuld door werknemers van FrieslandCampina Eindhoven; deze productielocatie sluit in 2015 de poorten.