Margrethe Jonkman volgt Emmo Meijer op als Corporate Director Research & Development bij FrieslandCampina

11 juni 2014

Margrethe Jonkman, sinds 2011 Director Innovation Infant & Toddler Nutrition, wordt per 1 oktober 2014 benoemd als Corporate Director Research & Development bij FrieslandCampina. Zij neemt deze functie over van Emmo Meijer, die deze post sinds april 2011 bekleedt en met pensioen gaat na een loopbaan van bijna 40 jaar bij verschillende ondernemingen.

Cees ‘t Hart, CEO van Royal FrieslandCampina: “Wij zijn blij dat wij in Margrethe Jonkman een opvolger hebben gevonden voor Emmo Meijer op deze belangrijke positie. In de afgelopen drieënhalf jaar zijn onder zijn aanvoering belangrijke mijlpalen bereikt, waaronder de totstandkoming van het nieuwe Innovation Centre in Wageningen en het Development Centre in Singapore. Emmo heeft een belangrijke rol gespeeld bij het bundelen van de R&D-faciliteiten van FrieslandCampina tot één wereldwijde organisatie en het harmoniseren van de bijbehorende management- en innovatieprocessen. Wij danken Emmo voor zijn inzet en bijdrage en wensen hem het allerbeste bij zijn academische en adviesactiviteiten. En uiteraard wensen wij Margrethe veel succes in haar nieuwe functie.”

Margrethe Jonkman (1969) studeerde aan Wageningen UR en is aan diezelfde universiteit gepromoveerd. In 1997 is zij in dienst getreden bij FrieslandCampina en in januari 2011 benoemd in haar huidige functie. Jonkman heeft leiding gegeven aan het wereldwijde onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma voor kindervoeding van FrieslandCampina. Binnen deze categorie vallen merknamen als Friso, Friesche Vlag en Dutch Lady. Als Corporate Director Research & Development rapporteert Jonkman aan Cees ‘t Hart, Chief Executive Officer van Royal FrieslandCampina. Zij zal gaan werken vanuit het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen.

Emmo Meijer (1951) heeft scheikunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is daar in 1979 gepromoveerd. Daarna heeft Meijer diverse onderzoeks- en bestuurlijke topfuncties bekleed bij grote ondernemingen, waaronder DSM en Unilever. Meijer is tevens buitengewoon hoogleraar aan de TU Eindhoven en is onder meer voorzitter van de raad van toezicht van Universiteit Utrecht, lid van de raad van bestuur van KU Leuven, raadslid van de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid, voorzitter van het Top Institute Food and Nutrition (TIFN) en voorzitter van het TKI Agri&Food.