FrieslandCampina neemt deel aan KLM Corporate BioFuel Programma

16 mei 2014

Op vrijdag 16 mei 2014 tekende Frank van Ooijen, directeur duurzaamheid, namens FrieslandCampina op Luchthaven Schiphol een overeenkomst met KLM om het vliegen op duurzame biobrandstof te stimuleren. Duurzame biobrandstof is zogenoemde ‘tweede generatie’ biobrandstof die niet ten koste gaat van de voedselproductie of de natuur, zoals afgewerkt frituurvet.

Frank van Ooijen: “Voortaan vliegen onze medewerkers klimaatneutraal naar Singapore en China. Klimaatverandering is een zaak die ons allemaal aangaat. Voor een multinational, die actief is in veel landen overal de hele wereld, is het noodzakelijk dat medewerkers vliegen. Door te participeren in dit programma helpen we bij het duurzamer maken van het luchtverkeer en komen we tegelijkertijd onze belofte na om onze ecologische voetafdruk te verminderen.”

Toeslag per ticket

Als deelnemer aan het programma betaalt FrieslandCampina per ticket een toeslag die het verschil in prijs tussen biobrandstof en traditionele kerosine compenseert. Deze investering wordt gebruikt voor de aanschaf van biobrandstof die vervolgens op de luchthaven Schiphol wordt toegevoegd aan het brandstofsysteem.

Dutch Sustainable Growth Coalition

KLM en FrieslandCampina zijn beide partners in de Dutch Sustainable Growth Coalition, een initiatief van acht Nederlandse multinationals om duurzame groei te bevorderen en te promoten. Naast FrieslandCampina nemen ook ander grote bedrijven deel aan het KLM BioFul Programma dat voortkomt uit de samenwerking met het Wereld Natuur Fonds.