FrieslandCampina verhoogt kredietfaciliteit

24 april 2014

Royal FrieslandCampina N.V. heeft met succes een nieuwe revolving credit facility (“RCF”) van 1,5 miljard euro afgesloten. Deze gecommitteerde kredietfaciliteit heeft een looptijd van vijf jaar (met de mogelijkheid tot verlenging van twee maal 364 dagen) en komt in de plaats van de huidige revolving credit facility van 1 miljard euro, die in augustus 2015 zou aflopen. Er was sprake van een overtekening en onder de twintig deelnemende banken aan de syndicaatslening van FrieslandCampina zitten zes nieuwkomers.

De nieuwe kredietlijn zorgt voor meer flexibiliteit in het kasstroombeheer en wordt ingezet voor bedrijfsmatige doeleinden. De onderneming heeft nu een aanzienlijk groter bedrag ter beschikking, tegen gunstiger voorwaarden.

Vertrouwen in FrieslandCampina
Kees Gielen, Chief Financial Officer van Royal FrieslandCampina: “We zijn verheugd met de sterke betrokkenheid van deze twintig gerenommeerde internationale banken bij FrieslandCampina; dit benadrukt het vertrouwen van de bankensector in onze onderneming. We hebben deze herfinanciering aangegrepen als mogelijkheid om onze bankengroep in overeenstemming te brengen met onze groeiende geografische aanwezigheid en verwelkomen met genoegen een aantal nieuwe banken. Met deze nieuwe kredietfaciliteit en bankengroep wordt een stevig fundament gelegd voor de verdere implementatie van onze strategie route2020.”

Internationale banken
Naast BNP Paribas en ING Bank N.V., die optraden als de coördinatoren van deze transactie, nemen de volgende achttien internationale banken deel aan de RCF: ABN Amro, BTMU, Citibank, HSBC, KBC Bank NV, Lloyds, Rabobank (Facility Agent), RBS, UniCredit, ANZ, Barclays, BayernLB, ICBC, Intesa Sanpaolo, JPMorgan, Mizuho, SMBC en United Overseas Bank.