Successen voor FrieslandCampina in Wisconsin Cheese Contest

21 maart 2014

Tijdens de Internationale Cheese Contest die op 18 en 19 maart plaatsvonden in Wisconsin (Verenigde Staten) zijn zes kaas productielocaties van FrieslandCampina Cheese in de prijzen gevallen. Deze internationale kaaskeuring vindt eens per twee jaar plaats.

De locaties Marum, Steenderen en Gerkesklooster sleepten een gouden medaille in de wacht met respectievelijk Edammer bol belegen kaas, Gouda light extra belegen kaas en een Frico Chevrette mild, een jonge geitenkaas.

Zilveren medailles werden gewonnen door Bedum en eveneens Steenderen en Gerkesklooster met een Kroon Maasdam kaas, Gouda light belegen kaas en een Cablanca Orange Windmill, een jonge geitenkaas.

De locaties Lutjewinkel en Zijerveld tenslotte wonnen brons. Lutjewinkel tweemaal in de klasse Gouda jong met een Noord-Hollandse Gouda BOB kaas laag zout en in de klasse Gouda met toevoegingen met een Noord-Hollandse Gouda komijnekaas. In de klasse halfharde geitenkaas won Zijerveld met de Amaltura Special Old, een gerijpte geitenkaas.

Foto (c) Wisconsin Cheese Makers Association, Madison WI