NBA en FrieslandCampina lanceren langjarige samenwerking op het gebied van marketing in Zuidoost-Azië

4 maart 2014

De National Basketball Association (NBA) en Royal FrieslandCampina zijn een langjarige samenwerking aangegaan op het gebied van marketing. Via de lokale merken Dutch Lady, Frisian Flag en Foremost fungeert FrieslandCampina als de ‘Presenting Partner’ van de op te richten Junior NBA-programma’s in Vietnam, Thailand, Indonesië en Maleisië. Het samenwerkingsverband van de NBA met FrieslandCampina in Zuidoost-Azië vloeit voort uit de samenwerking met Alaska in de Filippijnen.

Als de Official Milk Partner van de NBA in Indonesië, Maleisië, Thailand, Vietnam en de Filippijnen activeert FrieslandCampina de campagne Drink.Move.BeStrong onder de grote schare enthousiaste fans van de NBA in Azië via zogenaamde “grassroots”-evenementen, televisie, digitale media en nieuwsberichten afgestemd op lokale klanten. Bovendien geeft de onderneming fans de gelegenheid via speciale in store promoties NBA-branded producten te kopen en NBA events te bezoeken.

Via de merken Dutch Lady, Foremost, Frisian Flag en Alaska fungeert FrieslandCampina tevens als de Presenting Partner van Junior NBA — het wereldwijde jeugdbasketbalprogramma van de NBA waarbij sportiviteit, samenspel en een actieve levensstijl worden gestimuleerd onder kinderen in de vijf Aziatische landen. In de Filippijnen loopt het Junior NBA-programma al zeven jaar. Hier zijn al meer dan 80.000 studenten, ouders en coaches betrokken geweest bij jeugdkampen, clinics en NBA Cares-activiteiten. In samenwerking met FrieslandCampina wordt Junior NBA later dit jaar voor het eerst opgestart in Indonesië, Maleisië, Thailand en Vietnam.

“Met de campagne Drink.Move.BeStrong hopen we, in samenwerking met de NBA, voeding en sport in te zetten als middelen bij uitstek om kinderen in de gehele regio te stimuleren een actief en gezond leven te leiden,” aldus Freek Rijna, COO van Koninklijke FrieslandCampina N.V. en verantwoordelijk voor Consumer Products Asia. “FrieslandCampina doet er alles aan om toekomstige generaties in Zuidoost-Azië bewust te maken van al het goede van melk en basketbal als de sleutel tot een gezond leven.”

“FrieslandCampina is een ideale partner voor het verbeteren van de gezondheid van kinderen in heel Zuidoost-Azië,” aldus Francesco Suarez, Vice President Global Marketing partnerschappen, NBA-Azië. “Basketbal heeft een al een flink aantal deelnemers in Azië, het spel is gemakkelijk te leren, en het is een geweldige manier om jongens en meisjes te leren hoe belangrijk bewegen en een gezonde levensstijl zijn. Dankzij de steun van FrieslandCampina brengen we Junior NBA naar vier nieuwe landen waar we direct kinderen, ouders en opvoeders in Azië over gezondheid en fitness bereiken.”

Drink.Move.BeStrong wordt gestart in samenwerking met Junior NBA en is gebaseerd op de Southeast Asian Nutrition Surveys (SEANUTS), een van de meest omvangrijke onderzoeken op dit gebied. In het kader van dit onderzoek zijn 16.744 kinderen onder de 12 jaar ondervraagd, waarbij de nadruk lag op de ‘double burden of malnutrition’; overgewicht en obesitas komen steeds vaker voor naast langdurige ondervoeding. Samen met een vitamine D-tekort en een gebrek aan calcium en andere micronutriënten kan dit op de lange termijn gevolgen hebben voor de groei en ontwikkeling.

Wilt u meer informatie over de Junior NBA-programma’s die later dit jaar worden opgezet in Indonesië, Maleisië, Thailand en Vietnam? Bezoek dan de officiële evenementenwebsite (www.jrnba.asia).