Gregory Sklikas benoemd tot lid van de executive board van Royal FrieslandCampina

29 november 2013

De raad van commissarissen van zuivelonderneming Koninklijke FrieslandCampina N.V. heeft Gregory Sklikas met ingang van 1 januari 2014 benoemd tot lid van de executive board. In de executive board zal hij als chief operating officer verantwoordelijk zijn voor de business group Consumer Products Europe, Middle East & Africa. Hij was al sinds januari 2013 als executive director verantwoordelijk voor de activiteiten van Consumer Products Europe.

Gregory Sklikas is sinds april 2006 werkzaam bij FrieslandCampina. Tot 1 januari 2013 was hij managing director van de werkmaatschappij FrieslandCampina Hellas in Griekenland. Voordat hij bij FrieslandCampina ging werken, heeft hij verschillende functies vervuld bij Unilever in Griekenland, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Strategie route2020
Cees ’t Hart, chief executive officer van Royal FrieslandCampina: “Gregory Sklikas heeft op een uitstekende wijze leiding gegeven aan onze Griekse organisatie. Vervolgens heeft hij als executive director van de business group Consumer Products Europe met zijn team een strategie ontwikkeld waarmee we inspelen op de economische omstandigheden in Europa. Het realiseren van verdere groei en meer toegevoegde waarde met onze consumenten producten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika is een belangrijk speerpunt in onze strategie route2020.”

Consumer Products Europe, Middle East & Africa
De business group Consumer Products Europe, Middle East & Africa ontwikkelt, produceert en verkoopt zuivelproducten. In Nederland en België verkoopt de business group ook vruchtensappen, vruchtendranken en sportdranken. Zowel consumenten als professionele gebruikers als horeca, bakkerij en fast food ketens behoren tot de afnemers van de producten. Van de business group maken deel uit: FrieslandCampina Branded the Netherlands/Belgium, FrieslandCampina Germany, FrieslandCampina Hellas, FrieslandCampina Hungary, FrieslandCampina Romania, FrieslandCampina Russia, FrieslandCampina Professional in Belgium, the Netherlands, France, Germany, FrieslandCampina Retail Brands Europe, FrieslandCampina Middle East, FrieslandCampina WAMCO Nigeria en FrieslandCampina West Africa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gregory Sklikas