Piet Boer opent Expositie bij FrieslandCampina in Leeuwarden

18 november 2013

Op vrijdag 15 november heeft bestuursvoorzitter Piet Boer de expositie ‘Milk Matters’ in Leeuwarden geopend.

De expositie is de afsluiting van het jubileumprogramma van FrieslandCampina Leeuwarden vanwege het 100-jarig bestaan van de fabriek.  Langs een haag van zo’n 70 genodigden, brachten Piet Boer, Jarig Langhout en Frits Hepkema (medewerker en nazaat van eerste directeur Sietse Hepkema) een klein EVAP-blikje van het merk ‘Rainbow’ naar zijn plek in de expositie.

In de expositie worden verschillende onderdelen van FrieslandCampina Leeuwarden belicht. Het verleden van het bedrijf, met de eerste directeur Sietse Hepkema en natuurlijk EVAP, het belangrijkste product van FrieslandCampina in Leeuwarden. Er is ook aandacht voor de toekomst van de fabriek, waarvoor diverse uitbreidingen gepland zijn. De rol van de fabriek in Leeuwarden binnen het zuivelconcern FrieslandCampina nu en in de toekomst wordt belicht. De expositie wordt een vast onderdeel van bedrijfsbezoeken en rondleidingen.