Gouden Kaasboor gaat naar Tessa van Ruremonde

11 oktober 2013

De Gouden Kaasboor 2013 is gewonnen door Tessa van Ruremonde werkzaam als Process Developer bij FrieslandCampina Cheese in Wageningen. Tessa was, met 234 punten de beste van de 425 deelnemers aan de 54ste editie van het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours. Hiermee is zij de eerste vrouwelijke winnaar die zich de beste kaaskenner van Nederland mag noemen. De ketting met de Gouden Kaasboor is Tessa omgehangen door Piet Hilarides, Chief Operating Officer FrieslandCampina Cheese, Butter & Milkpowder.

Het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours (NNKC) is één van de grootste vakwedstrijden in Nederland waaruit moet blijken wie de beste kaaskenner van Nederland is. De deelnemers moeten van tien kaasboorsels de soort, de leeftijd, de geur, de smaak en de kwaliteit omschrijven.

De Gouden Kaasboor en de gouden, zilveren en bronzen medailles zijn tijdens de feestelijke prijsuitreiking op donderdag 10 oktober 2013 in het Theater Gooiland in Hilversum uitgereikt aan de winnaars.

Naast de Gouden Kaasboor van Tessa waren er prijzen voor FrieslandCampina Cheese en Zijverveld medewerkers. Een zilveren medaille in de categorie Industrie voor Eelco Meindertsma (locatie Gerkesklooster), een bronzen medaille in dezelfde categorie voor Danny Stultiens (locatie Steenderen) en twee bronzen medailles in de categorie Handel voor Jolanda Malipaard en Meine Haringsma, beide werkzaam bij Zijerveld.

Overzicht van de prijswinnaars:

Gouden Kaasboor 2013
Tessa van Ruremonde, FrieslandCampina Cheese (R&D), Wageningen, 234 punten.

Zilveren Medaille
Industrie Eelco Meindertsma, FrieslandCampina Cheese, Gerkesklooster, 231 punten.

Bronzen Medailles
Industrie Danny Stultiens, FrieslandCampina Cheese, Steenderen, 227 punten.

Handel Jolanda Malipaard, Zijerveld, Bodegraven, 227 punten.

Meine Haringsma Zijerveld, Bodegraven, 227 punten.

 

Tessa van Ruremonde