CORPUS en FrieslandCampina samen voor verantwoorde voeding en een gezonde leefstijl

24 september 2013

Vanaf morgen – Wereld Schoolmelkdag – kunnen bezoekers van CORPUS kennismaken met de ‘Wereld van melk’. Een leerzame belevenis die de rol van melk in een verantwoord voedingspatroon onder de aandacht van de bezoekers van CORPUS brengt.

De ‘Wereld van melk’ sluit aan op de ‘reis door de mens’, de educatieve attractie van CORPUS over het menselijk lichaam. Op interactieve wijze ervaart de bezoeker het effect van voedingsstoffen in melk op het menselijk lichaam en hoe deze helpen bij spieropbouw en het voorzien van energie.

Met de ‘Wereld van melk’ wordt invulling gegeven aan de driejarige samenwerking die CORPUS en FrieslandCampina zijn aangegaan om het belang van voldoende bewegen, verantwoorde voeding en een gezonde leefstijl onder de aandacht te brengen.

Frank van Ooijen, Director Corporate Communication van FrieslandCampina: “Voldoende fysieke activiteit en weten wat je moet eten om dagelijks alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen, is van groot belang voor een gezond gewicht en een goede gezondheid. Melk is een belangrijke bron van essentiële voedingsstoffen. FrieslandCampina wil dit graag met de bezoekers van CORPUS delen.”

“De educatieve attractie ‘reis door de mens’ laat op een unieke manier zien hoe het lichaam werkt en hoe belangrijk het is om veel te bewegen, verantwoord te eten en gezond te leven”, aldus Huub Lazarom, director van CORPUS.
 
Over CORPUS
In 2012 ontving CORPUS 230.000 bezoekers. Naast de attractie huisvest CORPUS ook een congrescentrum. Het CORPUS Congress Centre bestaat uit een congreszaal, een lounge, meerdere breakout zalen en een penthouse. In de zomer van 2012 is het Hilton Garden Inn Leiden naast CORPUS geopend.

Voor meer informatie:
FrieslandCampina                                         CORPUS ‘reis door de mens’
Corporate Communication                             Marketing & PR
Jan Willem ter Avest                                     Laurens Geurtz
t + 31 (0) 33 713 2190                                 t + 31 (0) 71 75 10 270
avest@frieslandcampina.com                         Laurens@corpusexperience.nl
www.frieslandcampina.com                           www.corpusexperience.nl