Koninklijke FrieslandCampina opent Development Centre in Singapore

9 september 2013

Het FrieslandCampina Development Centre in Singapore gaat zich richten op de ontwikkeling van zuiveldranken en kindervoeding, specifiek toegespitst op de Aziatische consument. Met de opening van het centrum onderstreept de onderneming het belang van de Aziatische consument. FrieslandCampina levert natuurlijke zuivelproducten en essentiële voedingsstoffen aan consumenten over de gehele wereld.

In het development centre, gelegen in het Singapore Science Park, is alle expertise op het gebied van voeding en productontwikkeling van de business groep Consumer Products International (CPI) van FrieslandCampina in Azië geconcentreerd.

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Ontwikkelen en innoveren
Cees ‘t Hart, Chief Executive Officer van Koninklijke FrieslandCampina: “De opening van het FrieslandCampina Development Centre in het hart van Azië maakt onderdeel uit van ons streven om continu te blijven ontwikkelen en innoveren, om niet alleen vandaag maar ook morgen aan de eisen van onze consumenten in Azië te kunnen voldoen.”

Onderzoekskennis voedsel en voeding
Mevrouw Thien Kwee Eng, feliciteerde als vertegenwoordiger van de Singapore Economic Development Board (EDB) FrieslandCampina tijdens de opening van het Development Centre. “Wij feliciteren FrieslandCampina met de komst van dit Development Centre in Singapore, dat een versterking en aanvulling vormt voor het hier gevestigde regionale hoofdkantoor voor Consumer Products,” zei mevrouw Thien. “FrieslandCampina kan gebruikmaken van het geïntegreerde ecosysteem van in Singapore aanwezige vaardigheden, van marktonderzoek, branding en marketing tot onderzoekskennis op het gebied van voedsel en voeding, voor de ontwikkeling van producten die voorzien in de behoeften van de verschillende consumenten in Azië.
De EDB heeft ten doel de leidende positie van Singapore als basis in Azië voor consumentenbedrijven voor business, innovatie en talent nog verder te verbeteren. De beslissing van FrieslandCampina om het Development Centre in Singapore te openen, is het beste bewijs van deze visie.”

FrieslandCampina regiokantoor Singapore
Het development centre vormt een verlengstuk van het Innovation Centre van FrieslandCampina dat volgende maand in Nederland wordt gestart. Om het belang van de Aziatische consument te onderstrepen heeft FrieslandCampina in 2011 een regiokantoor in Singapore opgezet voor de business groep Consumer Products International. Het kantoor is strategisch gelegen nabij de lokale activiteiten in China, Hongkong, Indonesië, Maleisië, de Filippijnen, Thailand en Vietnam.