Twee keer goud voor FrieslandCampina Cheese tijdens de International Cheese Awards 2013

8 augustus 2013

Bij de Nantwich International Cheese Awards 2013 heeft FrieslandCampina Cheese met Vermeer en Frans Hals, twee kazen van ‘A Dutch Masterpiece’-lijn, goud gewonnen. Deze jaarlijks terugkerende kaaskeuring vond dit jaar plaats op 31 juli 2013.

Het was de 116de keer dat de International Cheese Awards in Nantwich (Verenigd Koninkrijk) plaatsvond, waaraan 600 kaasmakers uit 27 landen deelnamen. Een internationale jury, bestaande uit experts op het gebied van kaas, heeft 4.285 kazen geproefd en beoordeeld uit de hele wereld.

Vermeer werd bekroond met goud in de klasse ‘light kazen met een vetgehalte van 17-24%’ en werd verkozen tot ‘beste kaas met gezondheidsvoordelen’. In de klasse ‘harde geitenkaas’ won de Frans Hals kaas goud.

Onder het merk ‘A Dutch masterpiece’ worden deze kaasmeesterwerken, met elk een unieke smaak, sinds eind jaren ’90 gemaakt en in vele landen verkocht.