FrieslandCampina verwerft aandelen in Nieuw-Zeelandse melkverwerker Synlait Milk Ltd.

11 juli 2013

FrieslandCampina Investments Holding B.V.(1), een dochter van Koninklijke FrieslandCampina N.V., heeft een belang van 7,5 procent verworven in Synlait Milk Ltd. Dit zuivelbedrijf is gevestigd op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland, nabij Christchurch. Doorgang van de transactie is afhankelijk van de beoogde beursgang van Synlait Milk Ltd. op de Nieuw-Zeelandse effectenbeurs, naar verwachting per 23 Juli 2013 (NZST)(2). Met de beursgang wil het bedrijf kapitaal aantrekken om haar groeiplannen te financieren.

Met het aangetrokken kapitaal wil Synlait Milk onder andere een nieuwe sproeidroger en een meng- en consumentenverpakkingsfabriek ter plaatse financieren. FrieslandCampina steunt met deze deelname de groeiambities van de onderneming.

Roelof Joosten, Chief Operating Officer FrieslandCampina Ingredients: “Synlait Milk is leverancier van hoogwaardige grondstoffen voor de zuivelindustrie. We hebben in de afgelopen jaren een hechte zakelijke relatie opgebouwd. Met deze investering ondersteunen wij onze grondstoffenaanvoer en de groei van Synlait Milk.”

Synlait Milk is in 2008 gestart met de verwerking van melk en heeft momenteel een verwerkingscapaciteit van ongeveer 550 miljoen liter rauwe melk, die wordt aangeleverd door zo’n 155 melkveebedrijven in de streek Canterbury en jaarlijks wordt verwerkt tot circa 95.000 ton producten. Het bedrijf richt zich uitsluitend op zakelijke afnemers.

 

Voetnoten
(1) FrieslandCampina staat niet garant voor de gewone aandelen Synlait Milk Ltd.
(2) Synlait Milk heeft bij NZX Limited (NZX) een notering aangevraagd voor haar gewone aandelen aan de NZX Main Board. Alle door NZX in verband met deze aanvraag gestelde voorwaarden waaraan op of vóór de datum van dit persbericht kan worden voldaan, zijn naar behoren vervuld. NZX aanvaardt echter geen verantwoordelijkheid voor mededelingen in dit persbericht. De NZX Main Board is een geregistreerde markt die beheerd wordt door NZX, een geregistreerde, conform de Securities Markets Act 1988 gereguleerde beurs.