FrieslandCampina verlaagt prijs alle Friso-producten in China met 5%

5 juli 2013

FrieslandCampina Trading (Shanghai) Co., Ltd. maakt vandaag bekend dat zij volledige medewerking verleent aan een kartelonderzoek van het Prijstoezichts- en anti-monopoliebureau van de Nationale ontwikkelings- en hervormingscommissie (NDRC) in China.

FrieslandCampina steunt het doel van de NDRC om eerlijke prijzen te waarborgen en zal zich extra inspannen om aan de regelgeving op het gebied van prijs- en kartelvorming te voldoen. FrieslandCampina streeft ernaar contractuele bepalingen zodanig aan te passen dat daaruit uitdrukkelijk blijkt dat zij zich gebonden acht aan de Chinese anti-monopoliewetgeving. FrieslandCampina zal ook de interne gedragscode verbeteren en uitgebreide interne trainingen aanbieden die gericht zijn op naleving van de Chinese kartelregels.

 

Om consumenten in China te ondersteunen en een betere prijs-/kwaliteits-verhouding te bieden, worden alle Friso-producten in China per 8 juli 2013 met 5% verlaagd. De waardepropositie van FrieslandCampina betreft het unieke grass-to-glass-systeem, waarbij in het totale ketenbeheer wordt geïnvesteerd, van verwerking, marketing en distributie tot de levering van veilige kwaliteitsproducten aan de consument. De voor China bestemde Friso-producten worden voor 100% in Nederland geproduceerd en verpakt en exclusief door FrieslandCampina gedistribueerd.

FrieslandCampina blijft zich richten op de Chinese markt. Wij blijven alle medewerking verlenen aan overheidsinstanties op de markten waar wij actief zijn en spelen een belangrijke rol bij de dagelijkse levering van zuivelproducten aan honderden miljoenen mensen over de hele wereld.