FrieslandCampina Vietnam wint Asia Responsible Entrepreneurship Award 2013

2 juli 2013

‘We zijn vereerd met de Asia Responsible Entrepreneurship Award 2013 (in de categorie Social Empowerment). We zijn het eerste bedrijf in Vietnam dat deze prestigieuze prijs wint. Hiermee kunnen we als FrieslandCampina onze naam op de lijst plaatsen met de vele respectabele bedrijven die ons voorgingen’, zegt Mark Boot, managing director.

FrieslandCampina Vietnam nam de prijs in Singapore in ontvangst op 29 juni. De prijs werd toegekend voor de inzet van FrieslandCampina voor het versterken van lokale gemeenschapsprojecten en -activiteiten. De focus van deze activiteiten ligt op gemeenschappen of individuen die sociaal of economisch worden uitgesloten; ze worden bijvoorbeeld geconfronteerd met discriminatie in hun werk of dorp. Programma’s zoals het Dairy Development Programme, het Den Dom Dom Education Fund en vele andere activiteiten gericht op onderzoek naar voeding en educatie hebben ervoor gezorgd dat FrieslandCampina Vietnam deze prijs heeft gewonnen.

Dairy Development Programme
Het Dairy Development Programme is gericht op de ontwikkeling van lokale melkveehouderijen en het versterken van ‎plattelandsgemeenschappen waarbinnen melkveehouders werkzaam zijn. ‎Het Den Dom Dom Education Fund heeft al tien scholen gebouwd en meer dan 20.000 kinderen een beurs toegekend om hun opleiding voort te zetten.

AREA
Het Asia Responsible Entrepreneurship Awards programma (AREA) erkent Aziatische bedrijven voor succesvolle resultaten op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen in de volgende categorieën: Green Leadership, Investment in People, Corporate Governance, Health Promotion, Social Empowerment, SME CSR en Responsible Business Leadership.