Transport nieuwe indamper voor de locatie van FrieslandCampina Domo Bedum

4 juni 2013

In de nacht van maandag op dinsdag 4 juni 2013 is er een indamper over de weg naar de productielocatie van FrieslandCampina Domo in Bedum vervoerd. Gezien de afmetingen en om de overlast voor het andere verkeer tot een minimum te beperken gebeurde dit via een speciaal wegtransport in de nachtelijke uren.

Met de indamper wordt water verdampt uit melk waardoor er poeder overblijft. De indamper is 3,5 meter breed en 24 meter lang. Vandaag zal deze indamper in de loop van de dag op de juiste plek gehesen worden.

Investeringen productielocatie Bedum
FrieslandCampina investeert ruim 100 miljoen euro in uitbreiding van de productlelocatie in Bedum. De bouw en installatie van de nieuwe indamper maken deel uit van een omvangrijke capaciteitsuitbreiding van FrieslandCampina Domo. De uitbreiding is nodig om de verwachte toename van de hoeveelheid melk v.a. 2015 te kunnen verwerken. Daarnaast zal Bedum ook inzetbaar zijn voor de productie van kindervoeding.

Klik op de foto’s voor een grotere versie: