Deel Belgische melkleveranciers van FrieslandCampina naar Limelco

1 juni 2013

Sinds 1 juni 2013 beschikt de Limburgse zuivelproducent Limelco over eigen melkleveranciers. Ruim 98% van de melkveehouders, met gezamenlijk ca. 125 miljoen liter melk, hebben de overstap gemaakt van FrieslandCampina naar Limelco. In maart kondigden beide zuivelondernemingen aan dat zij het voornemen hadden om leveranciers over te laten stappen om de afname van Belgische melk beter te kunnen afstemmen op de behoefte van beide zuivelondernemingen.

De overstap van de melkveehouders maakt het voor Limelco mogelijk om zijn productie van consumentenproducten en zijn industriële activiteiten, waaronder magere melkpoeders te optimaliseren. Limelco was hiervoor op zoek naar een gespreide aanvoer van eigen melk.
 
Limelco neemt, via de aankoop- en ophaalvennootschap Belgian Milk Company (BMC), de melk af van melkveehouders in Limburg, Antwerpen, Vlaams- en Waals-Brabant, Luik, Namen en Henegouwen. Limelco verzekert de betrokken melkveehouders de afname en verwerking van hun melk voor een periode van verscheidene jaren, biedt hen ook groeimogelijkheden, en een constructief overlegmodel.

 

FrieslandCampina blijft de melk bij alle leveranciers in Oost- en West-Vlaanderen, bij alle leveranciers van Campina-melk en bij haar leden-melkveehouders in België verder ophalen en verwerken. Deze overeenkomst heeft geen impact op het Belgische productassortiment van FrieslandCampina. FrieslandCampina beschikt nu over ca. 975 leveranciers en 30 leden-melkveehouders in België.