FrieslandCampina en Wereldmelkdag 2013

31 mei 2013

Zaterdag 1 juni  is het wereldmelkdag. Wereldmelkdag wordt sinds 2001 ieder jaar wereldwijd gevierd op 1 juni en is in het leven geroepen door de FAO (Food and Agricultural Organisation van de Verenigde Naties). Tijdens deze dag wordt melk als belangrijk voedingsmiddel onder de aandacht gebracht. FrieslandCampina viert wereldmelkdag in alle 28 landen waar de onderneming vestigingen heeft.

In Nederland zet FrieslandCampina in Amsterdam en Amersfoort volledig in het wit geklede melkmannen in die op deze dag het bijzondere van melk onder de aandacht brengen. Juist omdat melk door velen als heel vanzelfsprekend en gewoon beleefd wordt, is men zich nauwelijks bewust van het bijzondere van melk. Melk is bijzonder omdat het van nature een van de rijkste voedingsmiddelen is die er bestaat. Het levert essentiële voedingsstoffen: eiwitten, vitamine B2 en B12 en mineralen zoals calcium.  Deze voedingsstoffen heb je elke dag nodig; het zijn belangrijke bouwstoffen, brandstoffen en beschermstoffen voor je lichaam.

Om voldoende van deze voedingsstoffen binnen te krijgen, adviseert het Voedingscentrum daarom dagelijks ongeveer 500 ml zuivel te drinken of te eten (dit is niet alleen melk, maar ook bijvoorbeeld yoghurt en zuiveldrank). Dit is hetzelfde als 3 glazen melk per persoon per dag. De adviezen voor kinderen in de groei en voor ouderen liggen zelfs iets hoger.  Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd worden melk en melkproducten aanbevolen als gezonde voeding. Voor iedereen, van jong tot oud.