FrieslandCampina Sustainability Award uitgereikt op Philips event

15 mei 2013

Op 14 mei werd, tijdens de finale van de Philips Innovation Award, de FrieslandCampina Sustainability Award uitgereikt. Frank van Ooijen overhandigde namens FrieslandCampina de prijs aan Suryojal, een samenwerkingsverband van internationale studenten. Suryojal is Hindi voor ‘water van de zon’ en dat is precies wat de studenten proberen te bereiken met technologie. Elsa Valencia nam de cheque van 2.500 euro in ontvangst. ‘Met behulp van zonne-energie wekken we groene energie op en distilleren we water zodat het drinkwaterkwaliteit wordt. We zijn bezig met de technologische ontwikkeling en deze prijs helpt ons daar zeker bij.’

FrieslandCampina sponsorde de Philips Innovation Award voor het eerst. Frank van Ooijen, directeur duurzaamheid: ‘Goede ideeën op het gebied van voeding en gezondheid zijn nodig voor de toekomst. We hebben innovatie nodig om duurzaam te kunnen zijn.’

Over de Philips Innovation Award
Het Philips Innovation Award event werd voor de achtste keer georganiseerd. Frans van Houten, CEO Philips, vind het belangrijk om een innovatie onder studenten te stimuleren: ‘Innovatie is belangrijk, voor grote en kleine bedrijven en voor startende ondernemingen. Met deze prijs willen we studenten inspireren om hun goede ideeën vooral ook uit te werken.’

De hoofdprijs van 47.000 euro ging naar SciSports, een bedrijf wat zich richt op het verbeteren van transfers in de voetbalwereld door via algoritmen de juiste informatie te verschaffen. Frans van Houten: ‘Zij hebben het beste bedrijfsplan met de beste omzetprognoses.’

Lees meer op www.phia.nl

Foto: Boyd Dercksen