FrieslandCampina tweede in prestigieus reputatieonderzoek en wint CSR Award

19 april 2013

In het jaarlijkse onderzoek van het Reputation Institute is FrieslandCampina op de tweede plaats geëindigd. Voor het eerst werden  de 30 grootste Nederlandse bedrijven beoordeeld op onder andere hun reputatie op het gebied van Corporate Social Responsibility (CSR). FrieslandCampina mocht in het Amstel Hotel de CSR Award in ontvangst nemen.

’Dit is een mooie prestatie. De stappen die FrieslandCampina heeft gezet op het gebied van CSR worden gewaardeerd door onze stakeholders. Deze award is een mooie opsteker om gemotiveerd voort te gaan met ons duurzaamheidsprogramma’, aldus Frank van Ooijen.

RepTrak™-model
In 2012 stond FrieslandCampina ookop de tweede plaats op de ranglijst. De nummer één is Philips. De ranglijst is opgesteld aan de hand van het RepTrak™-model waarmee in meer dan 30 landen in de wereld de reputatie van bedrijven wordt onderzocht. Met dit model wordt onderzocht hoe de bedrijven scoren op verschillende indicatoren zoals producten en diensten, innovatie, leiderschap, maatschappelijk verantwoord ondernemen, corporate governance en werkomgeving.

Over het Reputation Institute
Het Reputation Institute is een internationaal onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van reputatiemanagement. In Nederland is het instituut verbonden aan de Rotterdam School of Management, onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Meer informatie op de website van het Reputation Institute.

Cees van Riel (L) van het Reputation Institute en Frank van Ooijen (R), FrieslandCampina