Dutch Lady Maleisië 50 jaar!

1 februari 2013

Dutch Lady Milk Industries Berhad (Dutch Lady Maleisië) viert dit jaar haar vijftigste verjaardag. Om dit feest extra luister bij te zetten heeft de in Maleisië toonaangevende dochteronderneming van FrieslandCampina het Inspire Tomorrow Fund opgericht.

Het Dutch Lady Inspire Tomorrow Fund is bedoeld om jonge kinderen in Maleisië te inspireren en in staat te stellen hun dromen waar te maken.

Betrouwbare zuivelproducten
Dutch Lady Maleisië bestaat meer dan vijftig jaar en is voor alle Maleisiërs inclusief de kinderen de absolute zuivelkampioen. In navolging van zijn missie Maleisiërs verder helpen in het leven met betrouwbare zuivelproducten, wil de zuivelmultinational een platform bieden van waaruit Maleisische kinderen hun mogelijkheden optimaal kunnen benutten.

Inspire Tomorrow Fund
Tijdens de introductie van het Inspire Tomorrow Fund, zei de Managing Director van Dutch Lady Maleisië, Rahul Colaco, dat de onderneming de vijftigste verjaardag samen met alle Maleisiërs wil vieren. Zij zijn immers van groot belang voor het succes van de onderneming en dankzij hun trouw groeide de onderneming in vijftig jaar uit tot een onlosmakelijk onderdeel van de Maleisische gemeenschap.

“Met het Inspire Tomorrow Fund, willen we Maleisiërs en met name alle ouders aanmoedigen om een inspiratiebron te zijn voor hun kinderen en hen stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Kinderen moeten opgroeien met het vertrouwen dat elke droom haalbaar is als je er maar alles aan doet om je doel te bereiken. Wij hopen dat dit fonds de ambitie van dit land weerspiegelt; de ambitie om de mogelijkheden van jonge Maleisiërs te onderkennen en te ontwikkelen. Hetzij door uitstekend onderwijs hetzij door goede programma’s gericht op vooruitgang voor Maleisië en verbetering van het welstandsniveau,” aldus Colaco.

50.000 toezeggingen
Het Inspire Tomorrow Fund is de eerste in zijn soort in de geschiedenis van Dutch Lady Maleisië. Het fonds zal worden gebruikt om gedurende het jaar middelen beschikbaar te stellen voor belangrijke activiteiten. Op deze manier wil Dutch Lady Maleisië de band met de Maleisiërs nog verder versterken en tegelijkertijd ook iets terug doen.
Volgens Colaco mikt Dutch Lady in overeenstemming met de 50ste verjaardag op 50.000 toezeggingen.

Zuivelinnovatie in Maleisië
Dutch Lady is toonaangevend in zuivelinnovatie in Maleisië. De onderneming produceert en verkoopt een breed assortiment zuivelproducten van hoge kwaliteit aan Maleisiërs uit verschillende lagen van de bevolking en van alle leeftijdsgroepen. De uitstekende reputatie die Dutch Lady heeft als favoriet zuivelmerk wordt onderstreept door de vele prijzen en onderscheidingen die de onderneming in de loop der jaren heeft ontvangen. De viering van de 50ste verjaardag valt samen met het oprichtingsjaar (1963) van Maleisië. Dat zorgt natuurlijk voor een extra feestelijk tintje.