FrieslandCampina gaat productie in Hongarije reorganiseren

28 december 2012

FrieslandCampina Hongarije heeft het voornemen om haar bedrijfsvoering te reorganiseren. Het voornemen is om de productielocatie in Debrecen te sluiten en de productie van een aantal producten te verplaatsen naar de FrieslandCampina productielocatie in Mateszalka. FrieslandCampina is in gesprek met een derde partij over de overname van de locatie in Debrecen.

FrieslandCampina heeft de mogelijkheden onderzocht om de bedrijfsvoering voor de langere termijn veilig te stellen door verbetering van de efficiency, het doorvoeren van kostenbesparingen en versterking van de merkposities. Als gevolg hiervan wil de onderneming de productie reorganiseren en de onderbezette productielocatie in Debrecen in september 2013 sluiten. De logistieke activiteiten worden ondergebracht in het hoofddistributiecentrum van FrieslandCampina in Boedapest. Alle overige administratieve functies zullen in de loop van 2014 worden geconsolideerd in het hoofdkantoor in Boedapest.

FrieslandCampina onderzoekt alternatieven om de sociale gevolgen van deze reorganisatie tot een minimum te beperken. Met een andere zuivelonderneming is een Letter of Intent (LOI) gesloten voor de verkoop van de productielocatie in Debrecen. Als er een definitieve verkoopovereenkomst wordt gesloten, dan zal de fabriek operationeel blijven en op contractbasis ook zuivelproducten voor FrieslandCampina kunnen produceren.

Kostas Maggioros, managing director of FrieslandCampina Hongarije: “Het doel van de voorgestelde reorganisatie is te komen tot een robuuste en concurrerende productieketen die de op toekomstige groei gerichte strategie en het productportfolio in Hongarije zo goed mogelijk ondersteunt. Wij zijn optimistisch over een succesvolle afronding van de verkoop van de productielocatie en we zullen er alles aan doen om onze medewerkers te ondersteunen.”

De medewerkers in Hongarije zijn vandaag geïnformeerd. Er zullen besprekingen volgen met de werknemersorganisaties over de plannen en de gevolgen voor de medewerkers. FrieslandCampina Hongarije zal de betrokken medewerkers zo goed mogelijk begeleiden bij het zoeken naar een functie binnen of buiten de organisatie.