FrieslandCampina Duitsland presenteert investerings- en optimalisatieprogramma

10 december 2012

FrieslandCampina Duitsland plant de komende maanden en jaren hoge investeringen in haar Duitse vestigingen en hun infrastructuur en in haar kernmerk ‘Landliebe’. De vestigingen in Keulen, Gütersloh en Heilbronn worden gemoderniseerd en productie- en administratieprocessen worden verbeterd om kosten te verlagen. Doel van het investeringsprogramma is de versterking van de concurrentiepositie van de onderneming in Duitsland. FrieslandCampina onderstreept met deze investeringen haar engagement voor de Duitse markt en de Duitse merken.

Op de Duitse markt voor zuivelproducten heerst een hevige concurrentiestrijd, die verdere aanpassingen noodzakelijk maakt. Zo zal van in totaal 230 mensen de functie komen te vervallen in drie vestigingen in Keulen, Gütersloh en Heilbronn. Het bedrijf zal echter geen vestigingen sluiten.

FrieslandCampina begint onmiddellijk onderhandelingen met de ondernemingsraden en zal deze onderhandelingen zorgvuldig en in het besef van haar verantwoordelijkheid voor alle betrokkenen voeren. Het bedrijf wil er alles aan doen om de betrokken medewerkers te ondersteunen bij het zoeken naar een andere baan.