Lactoferrine van FrieslandCampina toegestaan in voeding in Europese Unie

4 december 2012

Op 27 november 2012 heeft de Europese Commissie haar besluit gepubliceerd dat lactoferrine geproduceerd door FrieslandCampina is goedgekeurd als ‘novel food’. Dat betekent dat lactoferrine in de Europese Unie mag worden gebruikt in diverse voedingsmiddelen, waaronder kindervoeding.

De publicatie van het besluit van de Europese Commissie is de laatste stap in de procedure die in 2009 door FrieslandCampina is gestart.

Roelof Joosten, COO Business group FrieslandCampina Ingredients, is blij met dit besluit: “Lactoferrine wordt rechtstreeks gewonnen uit koemelk, één van de rijkste voedingsmiddelen. Het komt niet vaak voor dat nieuwe ingrediënten, zeker wanneer het om kindervoeding gaat, goedkeuring krijgen van de Europese Commissie. Met deze goedkeuring mogen onze klanten en wijzelf onze lactoferrine in Europa gebruiken in diverse voedingsmiddelen.”

Lactoferrine
Het melkeiwit lactoferrine is een bio-actieve component in melk. Lactoferrine wordt in de Europese Unie beschouwd als een ‘novel food’ (nieuwe voeding) en daarom mag het alleen als de veiligheid is aangetoond op de markt worden gebracht. Lactoferrine wordt door FrieslandCampina Domo op de markt gebracht onder de merknaam Vivinal LF.