FrieslandCampina & Agriterra winnen De Partnership Verkiezing 2012

22 november 2012

FrieslandCampina en Agriterra winnen Business Development Award Young professionals en managers van zo’n 60 bedrijven, NGO’s en overheid streden in De Partnership Verkiezing om een award te winnen met hun business case voor een investering in een ontwikkelingsland. FrieslandCampina en Agriterra hebben samen een business case geschreven om ondervoeding in Kenia te bestrijden. Deze business case kreeg de eerste prijs in de verkiezing. De prijs bestaat uit 20.000 euro aan mediawaarde bij nuzakelijk.nl en 5.000 euro startkapitaal.

De business case in het kort
Ongeveer eenderde van de Kenianen is ondervoed. Zuivel kan bijdragen aan de oplossing van dit probleem. Kenia heeft een melkproductie van 5 miljard kg melk/jaar. Ongeveer 1 miljard kg hiervan wordt verspild, wat gelijk staat aan twee glazen melk per Keniaan per week. Daarnaast kunnen coöperaties een bijdrage leveren aan de oplossing. Coöperaties bieden boeren een gegarandeerde afzet en een goede prijs voor hun melk. Ze produceren zelf diverse zuivelproducten. Lokale distributeurs zorgen voor een stabiel distributienetwerk.

Voor meer informatie, zie http://www.nuzakelijk.nl/de-partnershipverkiezing-2012