Studenten bedenken perfect zuiveldrankje

11 juli 2012

Ze heten Njoy, Milk & Tea, Pick me up! en Reco After Sports: energiedrankjes, yoghurt- en weidrankjes. 143 studenten van Wageningen Universiteit & Research (WUR) hebben zich acht weken lang ingespannen om het perfecte zuiveldrankje te bedenken voor Europese en Aziatische markten.

FrieslandCampina en WUR werken samen om de studenten in hun masterfase de mogelijkheid te geven een compleet nieuw product te ontwikkelen vanaf het concept tot de marktpositionering. Medewerkers van FrieslandCampina Research & Development begeleidden de internationale groep studenten, die voor het grootste deel uit andere Europese en Aziatische landen afkomstig zijn. Maar liefst 18 nieuwe producten en verpakkingen werden vol enthousiasme gepresenteerd tijdens het afsluitende event in Wageningen op 29 juni.

De jury bestond uit medewerkers van FrieslandCampina en uit studenten. Het winnende team was het team dat Reco After Sports bedacht, een energiedrankje.