FrieslandCampina rondt tenderbod op aandelen Alaska Milk Corporation succesvol af

14 juni 2012


Koninklijke FrieslandCampina N.V. heeft vandaag in de Filippijnen het tenderbod op aandelen Alaska Milk Corporation (‘AMC’) succesvol afgerond. Dankzij de tender is het belang van FrieslandCampina toegenomen tot 97,7% van het totale uitstaande aandelenkapitaal.


Bijna 93% van de aandelen die op de Filippijnse effectenbeurs verhandeld worden, zijn gekocht tegen een koers van PHP 24,00 per aandeel. Samen met het belang van 60,5% van de aandelen dat in maart van dit jaar werd overgenomen van de familie Uytengsu (de oprichters van AMC) en het 8,0% belang dat FrieslandCampina al in bezit had, stijgt het aandelenbezit van het totale uitstaande aandelenkapitaal hiermee naar 97,7%.

Het ligt in de lijn der verwachting dat in de nabije toekomst, nadat aan alle formaliteiten en regelgeving is voldaan, de notering van het aandeel AMC aan de Filippijnse effectenbeurs wordt beëindigd.