Royal FrieslandCampina en Danube Foods Group beëindigen gesprekken over overname van Imlek en Mlekara Subotica

22 mei 2012

Op 2 februari kondigden FrieslandCampina en Danube Foods Group, eigendom van Salford Capital Partners, de ondertekening aan van een intentieverklaring ten aanzien van de voorgenomen acquisitie door Royal FrieslandCampina van Imlek en Mlekara Subotica, twee zuivelbedrijven die actief zijn in de Westelijke Balkan. De partijen zijn er niet in geslaagd om een akkoord over de voorwaarden van de transactie te bereiken en hebben daarom besloten de gesprekken te beëindigen.

Danube Foods Group, eigenaar van Imlek, Mlekara Subotica, Bambi Banat en Knjaz Milos, overweegt de mogelijkheid van verdere consolidatie van de voedingsmiddelen- en drankenindustrie met Imlek als het anker van een verdere integratie.

FrieslandCampina zal haar zoektocht naar mogelijkheden die bijdragen aan de realisatie van route2020, de strategische koers die leidt tot de duurzame groei van FrieslandCampina, voortzetten.