5.000 boeren vertellen Nederland aan de deur waar hun melk vandaan komt

23 mei 2012

Om heel Nederland te laten zien waar de melk vandaan komt, gaan op woensdag 23 mei ruim 5.000 melkveehouders van FrieslandCampina door heel het land de deuren langs. De boeren bezoeken in totaal ruim 350.000 huishoudens in hun omgeving om te vertellen dat Campina melk van dichtbij komt; van Nederlandse koeien die een groot deel van het jaar buiten staan. Bij deze grootschalige ‘invasie’ van 135 dorpen en steden worden de veehouders ondersteund door het merendeel van de kantoor- en productiemedewerkers van FrieslandCampina. Ruim 1.200 medewerkers van FrieslandCampina verruilen op deze speciale dag hun bureaus en machines voor een bezoek aan de consument.

Code op verpakking toont boerderijen waarvan melk afkomstig is
Als cadeau overhandigen de veehouders aan de deur een special edition van een literpak halfvolle melk. Voor wie de herkomst wil weten van de melk in het pak dat ze in de supermarkt gekocht hebben, heeft Campina iets nieuws. In navolging van de Campina Boerenland producten, is nu ook voor Campina melk en karnemelk exact na te gaan van welke boerderijen de melk afkomstig is. Dit is te zien door de code op de verpakking in te voeren op de website van Campina.

Verbinding koe in de wei en melk in de koelkast
Met de rondgang langs de deuren en de nieuwe code op de verpakkingen waarmee de herkomst van de melk te herleiden is, zet Campina een nieuwe stap op het gebied van transparantie. ‘Wij hebben de gehele keten in beheer: van gras tot glas’, aldus Bas van den Berg, Managing Director van FrieslandCampina Branded Netherlands/Belgium. ‘Onze melkveehouders staan te popelen om hun trots, passie en vakmanschap aan de mensen bij hen in de buurt te laten zien. Op 9 april heeft een groot aantal boeren tijdens de Campina Open Boerderijdagen in totaal 100.000 consumenten op de boerderijen op bezoek gehad, nu gaan ze zelf naar de consument toe om hun verhaal te vertellen. Op deze manier leggen we de verbinding tussen de koe in de wei en het pak melk in de koelkast.’

Foto- en videomateriaal online beschikbaar
Op woensdag 23 mei worden in het hele land foto’s en video’s gemaakt, ook met behulp van helikopters. De foto’s en video’s kunt u rechtenvrij downloaden op www.campinadichtbijpers.nl.
Voor alle ontwikkelingen over deze actie kijk op www.campina.nl.

Op tweede Pinksterdag (28 mei) is de tweede Campina Boerderijdag.