FrieslandCampina tweede in reputatie-onderzoek

20 april 2012

In het jaarlijkse reputatie-onderzoek dat door het Reputatie Instituut wordt gehouden, is FrieslandCampina als tweede geëindigd. Het onderzoek richt zich op de 30 grootste Nederlandse ondernemingen. In 2011 stond FrieslandCampina nog als vijfde op de ranglijst.

Het onderzoek naar de reputatie van Nederlandse bedrijven is een onderdeel van de wereldwijde reputatiestudie van het Reputation Institute in meer dan veertig landen. De ranglijsten worden opgesteld aan de hand van het door het Reputation Institute ontwikkelde RepTrak™ model. Daarbij wordt onderzocht hoe de bedrijven scoren op producten en diensten, innovatie, leiderschap, maatschappelijk verantwoord ondernemen, corporate governance en werkomgeving. Zowel op het gebied van innovatie, producten en diensten als maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft FrieslandCampina hoge scores behaald. Driehonderd personen die een bedrijf van dichtbij kennen doen mee aan het onderzoek. Royal Philips Electronics eindigde op de eerste plaats in de ranglijst.

CEO Cees ’t Hart vindt de uitslag van het onderzoek van groot belang. ‘Het is onze ambitie om in de komende jaren als een van de meest aantrekkelijke werkgevers te worden beschouwd in de landen die voor ons van strategisch belang zijn. Zonder een uitstekende reputatie is het onmogelijk om als een aantrekkelijke werkgever te worden gezien.’