Inspanningen FrieslandCampina voor duurzame palmolie onderscheiden

27 maart 2012

Tijdens een bijeenkomst in Perscentrum Nieuwspoort ontvingen Anneke Assink en Edwin Riegman van FrieslandCampina uit handen van de voorzitter van de Task Force Duurzame Palmolie Karlijn van Lierop vandaag de ‘Task Force Duurzame Palmolie Award’. De award werd toegekend aan FrieslandCampina vanwege de omschakeling naar duurzame palmolie in 2011. Tijdens de bijeenkomst werd staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie de Jaarrapportage 2011 aangeboden. Belangrijkste conclusie van de Taskforce is dat in Nederland 21% van de in de voedingsmiddelenindustrie gebruikte palmolie duurzaam is verbouwd.

FrieslandCampina behaalde eerder al een goede score in de Palm Oil Buyers’ Scorecard van het WNF. Met het cijfer 8 eindigde FrieslandCampina in de bovenste regionen van de lijst met wereldwijde voedingsmiddelenproducenten die palmolie inkopen.
De inkoop van duurzame palmolie, cacao en soja is onderdeel van het duurzaamheidsprogramma van FrieslandCampina. Palmolie en palmolieproducten worden gebruikt als ingrediënten in bijvoorbeeld koffiecreamers en vetpoeders voor de voedingsmiddelenindustrie. De duurzame palmolie is gecertificeerd volgens de principes en criteria van de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie (RSPO). Maatschappelijke organisaties zoals Solidaridad en het Wereld Natuur Fonds (WWF) zijn nauw betrokken bij de opstelling van deze duurzaamheidscriteria. FrieslandCampina is sinds 2007 aangesloten bij de RSPO.