FrieslandCampina verwerft meerderheidsbelang in Alaska Milk Corporation

20 maart 2012

Royal FrieslandCampina N.V. heeft de verwerving afgerond van 60,7% van de aandelen van Alaska Milk Corporation (AMC), een van de grootste zuivelbedrijven in de Filippijnen. Met de overname van deze aandelen stijgt het belang van FrieslandCampina van 8,1% naar 68,9% en verkrijgt het multinationale zuivelconcern een meerderheidsbelang. FrieslandCampina betaalde EUR 227 miljoen voor de 535,7 miljoen aandelen die de Uytengsu-familie in handen had. AMC is genoteerd aan de Philippine Stock Exchange. Conform de geldende wet- en regelgeving op de Filipijnen, zal FrieslandCampina binnenkort een bod uitbrengen op de resterende op de beurs verhandelde aandelen.

“Wij zijn erg blij dat we erin geslaagd zijn een 60,7%-belang in AMC te verwerven. Als meerderheidsaandeelhouder heet ik het management en de medewerkers van AMC van harte welkom in de FrieslandCampina-familie. Vandaag gaan we als bedrijf gezamenlijk op de Filippijnen een nieuwe groeifase in”, aldus Cees ‘t Hart, CEO van Royal FrieslandCampina.

Het aantal op de beurs verhandelde AMC-aandelen bedraagt momenteel ongeveer 276,7 miljoen. FrieslandCampina zal per aandeel PHP 24,00 betalen, gelijk aan de overnameprijs die FrieslandCampina vandaag per aandeel heeft betaald.

Consumer Products International
AMC wordt onderdeel van FrieslandCampina’s divisie Consumer Products International. Deze divisie produceert en verkoopt zuivelproducten in het Midden-Oosten en Afrika (met name in Nigeria en omringende landen). Deze transactie biedt FrieslandCampina een groeiplatform dat past binnen de strategische doelstellingen van route2020 en versterkt de marktpositie van het zuivelconcern in Azië, een strategisch groeigebied. FrieslandCampina is al actief in Thailand, Indonesië, Maleisië, China, Vietnam, India, Hongkong en Singapore.