Akademiepenning voor Emmo Meijer

9 maart 2012

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen maakt bekend dat Emmo Meijer, corporate director Research & Development bij FrieslandCampina, de Akademiepenning 2012 is toegekend. De Akademiepenning wordt tweejaarlijkse uitgereikt aan een persoon die zich bijzonder heeft ingezet voor de bloei van de wetenschap in Nederland.

Prof. dr. Emmo Meijer krijgt deze prijs omdat hij zich in alle fasen van zijn loopbaan sterk heeft gemaakt voor de Nederlandse wetenschap. Emmo Meijer heeft in zijn loopbaan verschillende research en business functies vervuld, onder meer bij DSM en Unilever. Sinds april 2011 is hij in dienst van onze onderneming. Daarnaast vervult hij een deeltijd hoogleraarschap aan de Technische Universiteit Eindhoven. Tot eind 2011 was hij voorzitter van de Netherlands Academy of Technology and Innovation.

CEO Cees ’t Hart toonde zich verheugd over de toekenning van deze belangrijke academische prijs voor Emmo Meijer. ‘De Akademiepenning is een prestigieuze prijs. Wij wensen Emmo van harte geluk met deze eervolle onderscheiding.’

De Akademiepenning wordt op 5 juni uitgereikt.