FrieslandCampina stroomlijnt verkooporganisatie voor merkproducten

1 maart 2012

Op 1 maart zet FrieslandCampina de eerste stap in het samenvoegen van de Nederlandse verkoopactiviteiten van al haar consumentenmerken in één verkooporganisatie. Door zes verkoopafdelingen samen te voegen wil FrieslandCampina haar dienstverlening aan supermarkten stroomlijnen en voorzien van nieuwe impulsen. FrieslandCampina is met meer dan 20 merken in Nederland de grootste foodleverancier van merkproducten aan supermarkten. Twee weken geleden werd Campina voor de tiende keer op rij uitgeroepen als grootste A-merk in Nederland en stonden ook 7 andere merken van FrieslandCampina, waaronder Milner, Mona, Chocomel en Appelsientje, in de Merken Top 100 die marktonderzoeksbureau SymphonyIRI jaarlijks publiceert.
Uiterlijk 1 januari 2013 zal de integratie van de verkooporganisaties in één organisatie volledig zijn doorgevoerd. Vanaf die datum krijgt een retailer te maken met één team dat verantwoordelijk is voor het complete Nederlandse merkenpakket van FrieslandCampina.

Op 1 maart wordt gestart met het bundelen van de verkoop- en shoppermarketingactiviteiten van alle kaas- en botermerken. Het gaat daarbij om de merken Milner, Frico, Slankie, Monchou en Botergoud. Deze vallen bij FrieslandCampina onder de business group Cheese, Butter & Milkpowder.

Voor het merkenpakket van de Benelux-organisatie en Dagvers, beide onderdeel van Consumer Products Europe, zal de integratie per 1 mei 2012 plaatsvinden. Het gaat hierbij om de verkoopactiviteiten van onder meer Campina, Campina Boerenland, Friesche Vlag Koffieverrijkers, Chocomel, Fristi, Mona, Optimel, Vifit, Appelsientje, CoolBest en DubbelFrisss. Vanaf 1 januari 2013 zal een supermarkt voor alle merken nog maar met één verkoopteam van FrieslandCampina te maken krijgen.

Jacco Potkamp, Sales Director FrieslandCampina Branded Retail NL: “FrieslandCampina is één van de grootste retailleveranciers in Nederland. De nieuwe aanpak stelt ons in staat de klant meer individuele aandacht te geven en diepgaande kennis op te bouwen van zijn supermarkt. Daarbij komt dat we in het vervolg met één gezicht en één geïntegreerde aanpak, die ons hele merkenpakket omvat, naar de retailer toegaan. We kunnen hem daardoor niet alleen beter adviseren, maar tegelijkertijd beter inspelen op zijn specifieke behoeften.”

De bundeling van ervaring en competenties sluit goed aan bij de doelstellingen en ambities van de strategie route2020 van FrieslandCampina. Deze strategie is gericht op groei en waardecreatie.