FrieslandCampina en Rode Kruis samen voor het verminderen van ondervoeding en honger

1 maart 2012

FrieslandCampina en het Nederlandse Rode kruis slaan de handen ineen en gaan voor de komende vijf jaar een samenwerking aan. Op 29 februari werd het contract getekend door FrieslandCampina CEO Cees ’t Hart en Cees Breederveld, algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis. FrieslandCampina zal zowel nationale als internationale projecten van het Rode Kruis ondersteunen.

Een bijzonder moment volgens Frank Asser, Manager Corporate Partnerships van het Nederlandse Rode Kruis: “De samenwerking met FrieslandCampina heeft voor het Rode Kruis veel meerwaarde. Er wordt onder meer gekeken naar de mogelijkheden om slachtoffers van rampen wereldwijd te voorzien van nutriëntrijke voedingsmiddelen. Door de expertise die FrieslandCampina heeft en het grote internationale bereik van beide organisaties, kan het Rode Kruis straks nog meer betekenen voor de vele mensen die getroffen worden door rampen.
 
Voedselhulp Rode Kruis
Na een ramp komt het Rode Kruis direct in actie. Eerste prioriteit: levens redden. De impact van rampen op mensen is enorm. Levens zijn verwoest door verlies van dierbaren, huizen en voedselvoorraden.
 
Bij nagenoeg elk soort ramp is voedselhulp nodig. Voedselvoorraden zijn bijvoorbeeld vernietigd, oogsten mislukt of landbouwgrond weggespoeld. Bij de samenstelling van een voedselpakket kiezen we voor hoogwaardige voeding. Afgestemd op de behoeften en gewoonten van de lokale bevolking.
 
Melk van FrieslandCampina
Er is een fundamentele behoefte in de wereld aan voeding met nutritionele betekenis. Die behoefte is nog groter op het moment dat mensen getroffen worden door een ramp.
Melk is van nature een van de rijkste voedingsbronnen en is de basis van veel zuivelproducten. Melk bevat immers essentiële voedingsstoffen, zoals eiwitten, vetten, melksuikers, vitaminen en mineralen.
 
Eén van de aandachtspunten van FrieslandCampina is dan ook het verminderen van ondervoeding en honger. Dit sluit uiteraard goed aan bij de (internationale) doelstellingen van het Rode Kruis. 

Inzet medewerkers
Ook de medewerkers van FrieslandCampina voelen zich betrokken bij deze samenwerking. Zo hebben zij onlangs voor een mooie donatie gezorgd door deel te nemen aan de Zevenheuvelenloop. Ook zijn zij in actie gekomen voor Serious Request en hebben hiermee een mooie bijdrage geleverd aan het Glazen Huis.