FrieslandCampina verbetert financiering

15 december 2011

Zuivelonderneming Koninklijke FrieslandCampina N.V. heeft haar financiering verbeterd. De voorwaarden van een 1 miljard euro Revolving Credit Facility zijn aangepast en de looptijd is met twee jaar verlengd tot augustus 2015.

FrieslandCampina heeft met veertien banken overeenstemming bereikt voor de 1 miljard euro Revolving Credit Facility. Ten opzichte van de lopende faciliteit zijn de voorwaarden verbeterd door de renteopslag te verlagen en de looptijd te verlengen. De looptijd van de faciliteit is verlengd met twee jaar en loopt nu tot en met augustus 2015. De omvang van de faciliteit blijft met 1 miljard euro ongewijzigd. De aanpassing kon worden gerealiseerd op basis het verbeterde kredietwaardigheidsprofiel van de onderneming en ondanks de ontwikkelingen in de markt.

Besparing
Kees Gielen, Chief Financial Officer van FrieslandCampina: “We zijn er ondanks de huidige lastige situatie in de financiële wereld opnieuw in geslaagd onze leningsvoorwaarden te verbeteren. Dat kunnen we op basis van onze gezonde financiële positie en goede resultaten. De aanpassing van de voorwaarden van de Revolving Credit Facility levert op jaarbasis een besparing op van enkele miljoenen euro’s.”