Roelof Joosten benoemd tot lid van de executive board van Royal FrieslandCampina

16 november 2011

De raad van commissarissen van zuivelonderneming Koninklijke FrieslandCampina N.V. heeft Roelof Joosten (53) met ingang van 1 januari 2012 benoemd tot lid van de executive board van Koninklijke FrieslandCampina N.V. Binnen de executive board zal hij als chief operating officer verantwoordelijk zijn voor de business group Ingredients. Hij was reeds sinds januari 2011 als executive director Ingredients verantwoordelijk voor de activiteiten van deze business group.

Roelof Joosten is sinds november 2004 werkzaam bij FrieslandCampina. Tot 1 januari 2011 was hij managing director van de werkmaatschappij FrieslandCampina Domo. Voordat hij bij FrieslandCampina ging werken heeft hij onder meer gewerkt bij ICI en Unilever.

Cees ’t Hart, chief executive officer van Royal FrieslandCampina: “Roelof Joosten beschikt over ruime ervaring en capaciteiten om leiding te geven aan de verdere uitbouw van onze activiteiten op het gebied van nutritionele en functionele ingrediënten. Hij is er in geslaagd van FrieslandCampina Domo een producent van toegevoegde waarde producten te maken. Het realiseren van verdere groei en meer toegevoegde waarde met onze ingrediënten activiteiten is een belangrijk speerpunt in onze strategie route2020.”

De business group FrieslandCampina Ingredients ontwikkelt en produceert nutritionele en functionele ingrediënten op basis van melk, wei en plantaardige grondstoffen voor industriële afnemers in de baby- en kindervoedingsbranche, de voedingsmiddelenindustrie, de farmaceutische industrie en de jongdiervoederbranche. De business group omvat de activiteiten van FrieslandCampina Domo, FrieslandCampina DMV, FrieslandCampina Kievit, FrieslandCampina Creamy Creation, FrieslandCampina Dairy Feed en DMV-Fonterra Excipients. In 2010 realiseerde de business group een omzet van 2,1 miljard euro (21 procent van de totale omzet van FrieslandCampina van 9,0 miljard euro). FrieslandCampina Ingredients telt 2.500 medewerkers (13 procent van het totale aantal van 19.500 medewerkers).