Gouden kaasboor gaat naar Willem Jongsma

18 oktober 2011

De Gouden Kaasboor 2011, de vakprijs voor de beste kaaskeurder van Nederland, is gewonnen door Willem Jongsma, bedrijfstechnoloog bij FrieslandCampina Cheese in Gerkesklooster (Nederland). Willem Jongsma was met 225 punten de beste van 407 kaaskenners.

Al 52 jaar is het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours één van de grootste vakwedstrijden in Nederland waaruit moet blijken wie de beste kaaskenner van Nederland is. De deelnemers proeven ‘blind’ tien kaasmonsters van de meest gangbare Nederlandse kazen. Van de tien kaasboorsels moet de soort, de leeftijd, de geur, de smaak en de kwaliteit worden omschreven. Diegene die het beste deze kenmerken kan benoemen, wint de ‘Gouden Kaasboor’.

Naast de Gouden Kaasboor van Willem Jongsma waren er prijzen voor FrieslandCampina medewerkers. Een gouden medaille in de categorie Industrie voor Peter Piersma (locatie Amersfoort), een zilveren medaille in dezelfde categorie voor Bas Gerrits (locatie Bedum) en twee bronzen medailles in de categorie Industrie voor Claudia Broens (locatie Born) en Miranda Mathijssen (Wageningen).

De feestelijke prijsuitreiking vond plaats op donderdag 13 oktober in Theater Gooiland in Hilversum.