Appelsientje wint FSC Retail Award met actie voor duurzaam kartonverpakking

17 oktober 2011

Appelsientje, een merk van FrieslandCampina, heeft de FSC Retail Award 2011 gewonnen voor het stimuleren van bewustwording bij consumenten over het belang van de FSC-gecertificeerde kartonnen drankverpakking. Appelsientje verspreidde afgelopen zomer in samenwerking met Tetra Pak stickers met informatie over FSC-gecertificeerd karton op miljoenen literpakken Appelsientje. Na Appelsientje zal FrieslandCampina eind 2011 met al haar kartonnen drankverpakkingen in de Benelux over zijn geschakeld op duurzaam geproduceerd karton. Het FSC-keurmerk is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest gezaghebbende certificaten op het gebied van duurzame productie.

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die verantwoordelijk bosbeheer over de hele wereld stimuleert.
Indringend
Bert van Veldhuizen, directeur van FSC Nederland: “De door Appelsientje gevoerde consumentenactie is een zeer effectieve manier om FSC bij consumenten indringend onder de aandacht te brengen. Daarnaast draagt de keuze van Tetra Pak en FrieslandCampina voor FSC-gecertificeerde verpakkingen aanzienlijk bij aan de doelstelling van FSC Nederland om het marktaandeel FSC-gecertificeerd papier te verhogen. De jury wijst FrieslandCampina en Tetra Pak daarom meer dan terecht aan als winnaars van De FSC Retail Award 2011.”

Essentieel om ook consumenten te betrekken
“Wij zijn zeer blij met deze prijs, want dit bevestigt nog eens het belang van onze actie. Het FSC-keurmerk is ontzettend waardevol. Nog dit jaar zullen ook andere kartonnen drankverpakkingen binnen FrieslandCampina als Campina, Chocomel, Fristi, Optimel, Vifit, Goedemorgen!, Mona, Friesche Vlag koffiemelk en houdbare melk, Zuiver Zuivel, CoolBest, DubbelFrisss en Taksi, het FSC-keurmerk dragen. Naast deze omvangrijke omschakeling is het zeker ook essentieel om ook onze consumenten hierbij te betrekken. Want hoe meer mensen zich bewust zijn van het belang van duurzaam karton, hoe beter het is voor het milieu”, zegt Patrick Reekmans, Managing Director van FrieslandCampina Benelux.

Ook Joost Bakx, Marketing Director van Tetra Pak Benelux en partner van FSC Nederland, vindt deze Award een positief signaal naar andere bedrijven. “Consumenten willen steeds vaker weten waar producten vandaan komen. Dit is een originele manier om meer inzicht te geven over FSC gecertificeerd karton dat een natuurlijke hernieuwbare grondstof is, die dankzij verantwoord bosbeheer niet uitgeput raakt. Een verpakking met het FSC-keurmerk kan daarmee bijdragen aan een milieubewuste consumentenkeuze.”