Internationale merkpositionering voor kaasmerk Milner

5 oktober 2011

Milner kaas, gemaakt van halfvolle melk, is inmiddels 20 jaar op de markt. Ooit begonnen in Nederland, is Milner ook te koop in België, Griekenland en Spanje. De uitstraling van het merk was verschillend in al deze landen, daar wilde Milner verandering in brengen. Tijd voor een internationale merkpositionering. Onderdeel van deze nieuwe positionering is een nieuw verpakkingsontwerp. Het straalt vitaliteit uit en maakt duidelijk dat Milner voor iedereen bedoeld is. Omdat Milner van halfvolle melk gemaakt wordt, is gekozen voor de kleur lichtblauw.

Milner werd op verschillende momenten in verschillende landen geïntroduceerd: twintig jaar geleden in Nederland en België, tien jaar terug in Griekenland en twee jaar geleden in Spanje. In ieder land had het merk een andere positionering. Wordt Milner in Nederland vooral geassocieerd met diëten en gegeten door vrouwen, in Griekenland wordt de kaas door het hele gezin gegeten. Spaanse consumenten van Milner zijn vooral jongere gezinnen.

Verschillende verpakkingen
In Nederland en België had iedere rijpingsvariant een eigen verpakkingskleur, maar in Spanje en Griekenland waren de verpakkingen altijd blauw.
Onderdeel van de nieuwe merkpositionering is een nieuw verpakkingsontwerp. Het straalt vitaliteit uit en maakt duidelijk dat Milner voor iedereen bedoeld is. Omdat Milner van halfvolle melk gemaakt wordt, is gekozen voor de kleur lichtblauw (net als de pakken halfvolle melk).

Lancering
De nieuwe verpakkingen liggen sinds enkele maanden in de schappen van de supermarkten in Griekenland, België en Nederland. Niet alleen het uiterlijk van de verpakking is anders; alle verpakkingen zijn klikversverpakkingen. Dus gemakkelijk te openen en weer goed te sluiten zodat de kaas vers blijft. Begin 2012 zijn de nieuwe Milner-verpakkingen ook in Spaanse supermarkten te vinden. Dan zullen alle in totaal 51 Milner-producten de nieuwe verpakking hebben.