FrieslandCampina maakt kaasmeesterwerken

19 augustus 2011

Rembrandt, Vermeer, Frans Hals, Vincent. Namen die meteen doen denken aan de oude meesters en hun fraaie, wereldberoemde schilderijen. Maar het zijn ook de namen van vier speciale kazen die FrieslandCampina wereldwijd verkoopt, met groeiend succes.

De Nederlandse kazen van FrieslandCampina worden wereldwijd geëxporteerd. Naast de klassieke Nederlandse kazen, zoals Gouda en Edam, is er ook een mooi assortiment voor de fijnproevers. Onder het merk ‘A Dutch masterpiece’ worden sinds eind jaren ’90 FrieslandCampina’s beste gerijpte kazen, elk met een unieke smaak, gemaakt en in vele landen verkocht. In Azië werden de kazen vanouds vooral via foodservice en de industriële markt verkocht, maar ze zijn nu op bescheiden schaal ook te vinden in wijnwinkels.

A Dutch masterpiece
De vier kazen in het assortiment van ‘A Dutch masterpiece’ – Vincent, Rembrandt, Frans Hals en Vermeer – zijn erg gewild in Noord- en Zuid-Amerika. Maar ook in andere delen van de wereld weet de kenner ze te vinden. In Azië werden de kazen tot april dit jaar vooral via foodservice en de industriële markt verkocht. Maar sinds april zijn de kazen ook te vinden in dertig wijnwinkels.
De afgelopen tien jaar is de vraag naar deze bijzondere (gerijpte) kazen flink gegroeid. Van een relatief onbekend product zijn de speciaalkazen nu een gewilde lekkernij voor een steeds grotere groep consumenten.